Pongol Verdé

(Kaelih saka Tanjung Verde)

Pongol Verdé (basa Portugis: Cabo Verde) iku nagara republik kang dumunung ing ranté kapuloan ing Samudra Atlantik Lor, saka pasisir kulon Afrika.

República de Cabo Verde
Patakaning Pongol Verdé
Pataka
Aditamènging Pongol Verdé
Aditamèng
Cihnabrawit: Unidade, Trabalho, Progresso
(Basa Portugis: Persatuan, Pagawéan, lan Kamajuan)
Gunagita: Cântico da Liberdade
Dunungpenering Pongol Verdé
KuthagaraPraia
BrehakuthaPraia
JawatbasaPortugis lan sanga kreole Portugis
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
~0,1%
Population
• Pikira-kira 2006
420.901 (165)
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$30,55 miliar (158)
• Saben wong
US$6.418 (92)
ArtacihnaEscudo Tanjung Verde (CVT)
Laladan wektuUTC-1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-1
Durawadasandi238
Nagarasandigreha.cv

Pulo-pulo kang sadurungé ora ana kang ndunungi mau tinemu lan dijajah déning bangsa Portugis ing abad angka 15; sabanjuré dadi pusat perdagangan budak-budak Afrika. Akèh-akèhé kang ndunungi Tanjung Verde yaiku keturunan saka kaloro golongan mau.

"Tanjung Verde" dijenengaké dhedhasar tembung Cap-Vert, saiki ana ing Senegal, titik paling kulon Afrika.


Deleng ugaBesut

Pranala njabaBesut