logo Tegangan tinggi

Tegangan Listrik sing racaké diarani Voltage ya iku perbèdaan potènsial listrik antara rong titik ing rerangkèn listrik, lan didawuhaké ing ékan Volt. Besaran iki ngukur Ènergi Potènsial saka sawiji Mèdan Listrik sing ngakibataké anané aliran listrik ing njero Konduktor listrik. Tegangan Listrik duwé bedha tegangan, kaya ta tegangan nduhur, tegangan ngisor, tegangan cilik lan tegangan gedhi. Atom Èlektrik Arus listrik gubah saka tegangan listrik bermuatan nègatif menyang tegangan listrik positif.