Teluk Osaka

Osaka Bay (大阪湾 Ōsaka-wan Japanese: [oːsakaɰᵝaɴ]) yaiku teluk ing sisih kulon Jepang. Minangka bagéan wétan Segara Pedalaman Seto, kapisah saka Samodra Pasifik karo Kanal Kii lan saka sisih kulon sisih kidul Segara Pedalaman karo Selat Akashi. Pesisir sisih kulon digawe dening Pulo Awaji, lan gisik sisih lor lan wétan minangka bagean saka wilayah metropolitan Kansai.

Teluk Osaka
Wfm kansai overview.jpg
Foto satelit Teluk Osaka sisih lor
Koordhinat34°30′N 135°18′E / 34.500°N 135.300°E / 34.500; 135.300
Sumber sagaraSamodra Pasifik
Negara Jepang

Pelabuhan utama ing Teluk Osaka kalebu Osaka, Kobe, Nishinomiya, Sakai, Amagasaki, lan Hannan.[1]

Sawetara pulo buatan digawe ing Teluk Osaka sajrone dekade pungkasan, kalebu Bandara Internasional Kansai, Bandara Kobe, Pulo Pelabuhan Osaka, lan Pulo Rokko.[2]

Sawetara pulau ing ujung kidul Teluk Osaka minangka bagean saka Taman Nasional Laut Pedalaman Seto.[3]

Akeh industri dununge ing sekitar Teluk Osaka amarga ana tenaga kerja sing trampil lan akeh,[4] akeh fasilitas pelabuhan, hubungan efisien (saka perusahaan cilik nganti menengah nganti gedhe). Ana dalan transportasi sing apik (kalebu Shinkansen), ruangan kanggo ekspansi (lahan sing direklamasi saka segara), lan pasar lokal sing gedhe.[5]

Ing pangowahan ekonomi ing Teluk Osaka, industri manufaktur lawas kayata Nippon Steel wis mudhun, lan industri kreatif teknologi kayata ICT wis maju. Wis tuwuh ing sektor kuaterner kayata riset, pangembangan, lan informasi.[6]

Kincir banyu Tempozan lan Akuarium Kaiyukan Osaka dununge ana ing wilayah Desa Pelabuhan Tempozan ing Osaka.[7]

ReferensiBesut

  1. "Port of Osaka". World Port Source (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-08-15.
  2. "Yumeshima|Business Areas|INVEST OSAKA". www.investosaka.jp. Dibukak ing 2019-08-15.
  3. "基礎情報 || 瀬戸内海国立公園 [環境省]". web.archive.org. 2012-05-17. Dibukak ing 2019-08-15.
  4. "Industry of Osaka|Osaka Business and Investment Center O-BIC|The Charm of Osaka: Major Industries". o-bic.net. Dibukak ing 2019-08-15.
  5. "Osaka Loop Line: Getting around Osaka with the Japan Rail Pass". Japan Rail Pass Blog (ing basa Inggris). 2017-03-15. Dibukak ing 2019-08-15.
  6. "Osaka: General Business Information | Investing in Japan's local regions – Investing in Japan – Japan External Trade Organization – JETRO". www.jetro.go.jp. Dibukak ing 2019-08-15.
  7. "Tempozan Harbor Village". Osaka Aquarium KAIYUKAN (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-08-15.