Tepas

Tepas yaiku pérangan wangunan kang mligi ing kraton. Tepas biyasané dianggo minangka papan ngantoré para pegawé kraton. Ing sajroné struktur organisasi kraton, tepas kapérang dadi sawatara dhivisi saperlu ngurusi administrasi lan kagiyatan kraton.[1][2]

RujukanBesut

Cathetan sikilBesut

  1. Sudaryanto 2008, kk. 165-166.
  2. Indreswari 2016, k. 114.

Pratélan pustakaBesut

  • Sudaryanto, Agus (2008). "Hak dan kewajiban abdi dalem dalam pemerintahan Kraton Yogyakarta". Mimbar Hukum. Yogyakarta: Fakultas Hukum, UGM. 20 (1). ISSN 2443-0994.CS1 maint: ref=harv (link)
  • Indreswari, Anna Galuh (2016). "Tepas Keprajuritan sebagai suatu wadah organisasi bagi prajurit Keraton Yogyakarta". Corak : Jurnal Seni Kriya. Yogyakarta: Fakultas Seni Rupa, ISI Yogyakarta. 5 (2). ISSN 2685-4708.CS1 maint: ref=harv (link)