Tragedi Bhopal ing taun 1984 ya iku musibah indhustri (aratan) kang paling ngénes sajeroning sajarah donya.Kang diakibatake mbocorake 40 metrik ton metil isosianat (MIC) kanthi ora disegaja saka pabrik pestisida Union Carbide kang dumunung ana ing kutha Bhopal, ing nagara pérangan Madhya Pradesh ing India. Pabrik mau dibukak ing taun 1969 uga dikembangake tumuju ngasilaké karbaril sajeroning taun 1979. MIC kagolong salah sijiné pabrik kang ngasilaké karbaril.

Pèngétan Bhopal tumuju pépaten kang tilar donta utawa cacat déning bocoré gas racun ing taun 1984

Kecelakaan iki kalangsungake ngilangake nyawa kang ewunan lan nyacacati pandhudhuk kurang luwih watara 150.000 nganti 600.000 liyané—15.000 uga tolar donya amarga lara kang disebabake bocore metrik.

Pranala njabaBesut

  • Alfred de Grazia (1985). A Cloud over Bhopal - Causes, Consequences and Constructive Solutions (HTML). ISBN 0-940268-09-9 Check |isbn= value: checksum (help). The first book on the Bhopal disaster, written on-site a few weeks after the accident. Text "Metron Publications" ignored (help)
  • Situs web Kampanye Internasional untuk Keadilan di Bhopal
  • Situs web Pelajar untuk Bhopal, jaringan pelajar untuk keadilan di Bhopal.
  • Situs web yang dibuat Union Carbide tentang tragedi Bhopal.