Tsai Ing-wen

Tsai Ing-wen (lair 31 Agustus 1956; umur 65 taun) yaiku pulitikus lan akademisi Taiwan sing ngejabat minangka Presidhen Republik Tiongkok (Taiwan) sawise 2016.[1] Minangka anggota Parte Progresif Demokratis (PPD), Tsai menika presidhen wadon Taiwan kapisan. Ia ngejabat minangka Ketuwa PPD sawise 2020, lan sadurunge saka 2008 nganti 2012 lan 2014 lan 2018.[2]

Tsai Ing-wen
蔡英文
蔡英文官方元首肖像照.png
Potret rasmi, 2016
Presidhen Republik Tiongkok
Wiwit linggih
20 Mei 2016
PrémiyèrLin Chuan
Lai Ching-te
Su Tseng-chang
Wakil PrésidhènChen Chien-jen
Lai Ching-te
Kang sadurungéMa Ying-jeou
Ketuwa Parte Progresif Demokratik
Wiwit linggih
20 Mei 2020
Kang sadurungéCho Jung-tai
Linggih
28 Mi 2014 – 24 November 2018
Kang sadurungéSu Tseng-chang
Kang sawiséCho Jung-tai
Linggih
20 Mei 2008 – 29 Februari 2012
Kang sadurungéChen Shui-bian
Kang sawiséSu Tseng-chang
Wakil Perdhana Mentri Republik Tiongkok
Linggih
25 Januari 2006 – 21 Mei 2007
PrémiyèrSu Tseng-chang
Kang sadurungéWu Rong-i
Kang sawiséChiou I-jen
Anggota Yuan Legislatif
Linggih
1 Februari 2005 – 24 Januari 2006
Kang sawiséWu Ming-ming
Mentri Dewan Urusan Daratan
Linggih
20 Mei 2000 – 20 Mei 2004
PrémiyèrTang Fei
Chang Chun-hsiung
Yu Shyi-kun
WakilChen Ming-tong
Kang sadurungéSu Chi
Kang sawiséJoseph Wu
Rerincèn dhiri
Lair (1956-08-31) 31 Agustus 1956 (umur 65)
Zhongshan, Taipei, Republik Tiongkok (Taiwan)
Parté pulitikProgrresif Demokratis (2004–saiki)
Gayutan pulitik liyaIndependen (sadurunge 2004)
Tandha tangan
Jeneng Cina
Cina Padatan
Cina Prasaja

ReferensiBesut

  1. "Inaugural address of ROC 15th-term President Tsai Ing-wen". 20 May 2020.
  2. "President Tsai". Office of the President Republic of China (Taiwan). Taiwan. Dibukak ing 1 January 2022.

Wacaan tambahanBesut

Pranala jabaBesut