Ttéok

Tteok ( Koréa: ) Iku kelas saka Korea roti beras digawe karo steamed glepung digawe saka macem-macem pari-parian, kalebu ketan utawa non-ketan gajih . Tepung kukus uga bisa ditumbuk, dibentuk, utawa digoreng kanggo digawe tteok . Ing sawetara kasus, tteok ditumbuk saka biji sing wis mateng . Pocapan kasebut antara swara "t" lan swara "d", dipungkasi karo "-ukk". Bisa uga ditulis minangka ttukk, ddukk, dhukk, utawa ddeok . Tteok dinikmati ora mung minangka panganan cuci mulut utawa panganan istimewa musiman, nanging uga minangka panganan. Bisa uga kalebu versi njlimet sing digawe saka macem-macem warna, wewangian, lan bentuk sing nganggo kacang, woh-wohan, kembang, lan namul (jamu / sayuran ijo), nganti tteok sega putih polos sing digunakake kanggo masak ing omah. Sawetara bahan umum kanggo macem-macem jinis tteok yaiku kacang abang, kedele, kacang ijo, mugwort, waluh, kastanye, kacang pinus, jujube, woh-wohan garing, wiji wijen lan minyak, lan madu .

Tteok
Tteok.jpg
Jeneng liyanéRice cake
JinisRice cake
Panggonan asalKorea
Woworan pokokFlour made of various grains, including glutinous or non-glutinous rice
VariasiSteamed, pounded, shaped, pan-fried
Buku masakan: Tteok  Médhia: Tteok