Tudhung klitoris

Ing anatomi manungsa wanita, tudhung klitoris (uga diarani preputium clitoridis lan prepitor clitoral) minangka kulit sing ngubengi lan nglindhungi glans klitoris; uga nutupi bageyan njaba klitoris. Tudhung klitoris minangka bagean saka labia minora lan minangka homologis kulup (utawa prepuce) ing alat kelamin lanang.[1][2][3] Tudhung klitoris kasusun saka jaringan mukcocutaneous; jaringan iki ana ing antarane mukosa lan kulit, lan bisa uga duwe pengaruh imunologis amarga bisa dadi titik mlebu vaksin mukosa.[4] Tudhung klitoris uga penting ora mung kanggo nglindhungi klitoris, nanging uga kanggo kasenengan seksual, amarga tudhung klitoris kalebu jaringan erogen sing sensitip.[4]

RujukanBesut

  1. Sloane, Ethel (2002). Biology of Women. Cengage Learning. kc. 32. ISBN 0766811425. Dibukak ing August 25, 2012.
  2. Crooks, Robert; Baur, Karla (2010). Our Sexuality. Cengage Learning. kc. 54. ISBN 978-0495812944. Dibukak ing August 30, 2012.
  3. Mulhall, John P. (2011). John P. Mulhall; Luca Incrocci; Irwin Goldstein; Ray Rosen (èd.). Cancer and Sexual Health. Springer. kc. 13–22. ISBN 978-1-60761-915-4. Dibukak ing 23 June 2012.
  4. a b Cold, C.J.; Taylor, T.R. (1999). "The Prepuce". British Journal of Urology. 83 (1): 34–44. doi:10.1046/j.1464-410x.1999.0830s1034.x. PMID 10349413. S2CID 30559310.