Kulup

Kulit kulup yaiku lipatan jaringan otot alus, saluran pembuluh getih, saraf, kulit, lan bagean membran lendhut saka palanangan sing nutupi lan nglindhungi zakar glans lan meatus urin.[1] Kulup iku seluler, cukup dawa, lan tumindak minangka pelumas alami. Kulup uga diterangake minangka prepuce, istilah sing luwih jembar kanthi teknis sing uga kalebu tudhung klitoris ing wanita, kulup kasebut kanthi homologis embrio.

Kulup
Foreskin2.jpg
Kulup sing nutupi glans penis
Rincian
PurwakaGenital tubercle, urogenital folds
ArteriDorsal artery of the penis
VenaDorsal veins of the penis
SarafDorsal nerve of the penis
Pengenal
LatinPraeputium
MeSHD052816
TA98Masalah skrip: Fungsi "getTAValue" ora ana.
TA23675
FMA19639
Terminologi anatomi
[[[d:Masalah skrip: Fungsi "pageId" ora ana.|besut ing Wikidata]]]

RujukanBesut

  1. Kirby, Roger; Carson, Culley; Kirby, Michael (2009). Men's Health (3rd ed.). New York: Informa Healthcare. p. 283. ISBN 978-1-4398-0807-8. OCLC 314774041. Unknown parameter |name-list-style= ignored (pitulung)