Tugu Pahlawan

Tugu Pahlawan yaiku monumèn sing dadi tenger ana ing kutha Surabaya, Jawa Wetan. Dhuwur monumèn iki 41,15 meter lan wujude kaya lingga utawa paku kuwalik. Awak tugu kasebut awujud 10 lengkungan (kanalure), lan dipérang dadi 11 bagean. Dhuwur, internode lan kanalure ngemot makna tanggal 10, sasi 11, taun 1945 . Tanggal sejarah, ora mung kanggo warga Kota Surabaya, nanging uga kanggo kabeh masarakat Indonesia. Tugu Pahlawan dibangun kanggo mengeti kedadeyan Perang 10 November 1945 ing Surabaya, ing endi arek-arek Surabaya perang nglawan pasukan Sekutu karo Walanda sing pengin dijajah maneh Indonesia. Monumen Tugu Pahlawan dadi pusat perhatian saben 10 November , mengeti kedadeyan ing taun 1945 nalika akeh pahlawan sing tilar donya ing perang kamardikan. [1] [2] [3]

Tugu Pahlawan Surabaya

PapanBesut

Tugu iki dununge ana ing tengah kutha ing Jalan Pahlawan Surabaya, lan cedhak Kantor Gubernur Jawa Timur. Tugu Pahlawan minangka salah sawijining ikon kutha Surabaya dadi Kutha Pahlawan. Ngadeg ing jembar lahan 1,3 hektar, lan administratif mapan ing wilayah Desa Alun-Alun Contong, Kecamatan Bubutan, Kutha Surabaya . [4]

ParipustakaBesut

  1. www.eastjava.com, diakses 3 Feb 2015
  2. Kumpulan Info, diakses 3 Feb 2015
  3. East Java Tourism, diakses 3 Feb 2015
  4. 1001 Malam, diakses 3 Feb 2015