Turrón ( Pangucap cara Spanyol: [tuˈron] ), utawa torrone ( palafalan jroning basa Italia: [torˈroːne] ), yaiku jinis nougat kidul Eropa, biasane digawe saka madu, gula, lan endhog putih, kanthi kacang almond panggang utawa kacang - kacangan liyane, lan biasane dibentuk dadi tablet persegi panjang utawa kue bunder. Iki asring dikonsumsi minangka panganan cuci mulut Natal tradisional ing Spanyol lan Italia uga negara-negara sadurunge ing Kakaisaran Spanyol, utamane ing Amerika Latin.

Turrón
Turrón de Alicante (Casa Mira).jpg
Torró d'Alacant type
Jeneng liyanéTorró, torrone, torrão, turon, turrone, nougat
JinisConfectionery
Woworan pokokHoney, sugar, egg whites, almonds or other nuts
Buku masakan: Turrón  Médhia: Turrón

JenengBesut

Kendi nougat iki dikenal kanthi jeneng sing padha ing macem-macem basa. Ing basa Spanyol iku turrón ( diucapkan [tuˈron] ). Ing Catalan, torró ( pronounced  ). Ing basa Italia, torrone ( palafalan jroning basa Italia: [torˈroːne] ). Ing torrone Portugis Brasil ( pronounced  ). Ing turrone Sardinia ( pronounced  ). Ing basa Portugis Eropa, torrão ( pronounced  ). Ing Tagalog, turon ( diucapaké [tuˈɾon] .

ResepBesut

Manual de Mujeres abad kaping 16 (buku tangan Wanita), buku resep resep-resep kosmetik lan sawetara panganan, duwe resep turrón Spanyol paling tuwa sing isih ana. Iki mbutuhake madu lan sawetara endhog putih, dimasak nganti pecah yen digawe adhem. Sawise madu diisi karo karamel, resep nyaranake nambah kacang pinus, almond utawa hazelnut, dikupas lan dibakar. Campuran banjur dimasak luwih dawa, lan pungkasane di angkat saka geni banjur dirajang dadi irisan.