Turu iku kahanan lèrèn kanthi alamiah tumrap kéwan nyusoni, manuk, iwak, lan kéwan tanpa balung mburi kaya laler woh Drosophila. Tumrap manungsa lan sawatara spésies liya, turu wigati banget tumrap kaséhatan. Tandha-tandha kauripan kaya kasadaran, puls, lan frekuènsi napas ngalami owah-owahan. Sajeroning kaanan turu normal biasanéé fungsi saraf motorik uga saraf sensorik kanggo kagiyatan sing merlokaké koordinasi karo sistem saraf pusat bakal diblokade, saéngga nalika turu kapara ora obah lan daya tanggap pun dadi suda.

Bocah cilik sing lagi turu.
wong sing turu ing pinggir dalan.

ReferènsiBesut

Pranala jabaBesut