Tuduhaké menu pokok

United Nations Population Fund (UNFPA) iku sawijining organisasi badan PBB sing miwiti operasi taun 1969 minangka United Nations Fund for Population Activities (jenengé owah taun 1987) sangisoré administrasi United Nations Development Fund.[1] Taun 1971 badan iki dipapanak;e ing sangisoré otoritas Majelis Umum PBB.[2][3][4]

Small Flag of the United Nations ZP.svg   United Nations Population Fund
 
239px
Tipe Organisasi Badan Khusus
Akronim UNFPA
Pamimpin Thoraya Ahmed Obaid
Status Aktif
Madeg 1969
Website www.unfpa.org
Portal Portal:United Nations United Nations Portal

UNFPA njurung program ing patang wewengkon, nagara Arab lan Éropah, Asia lan Pasifik, Amérika Latin lan Karibia, lan Afrika sub-Sahara. Organisasi iki ana ing punjul 140 nagara, teritori lan wewengkon. Watara telungprapat staf nyambutgawé ing lapangan.

Sawetara tugas UNFPA nglibataké panyediaan suplai lan layanan kanggo ngrawat kaséhatan. Organisasi iki uga ndhorong partisipasi nom-noman lan wanita kanggo mbantu ngembangaké masarakat sing kena dampak saka kaséhatan sing ala sing nyebar menyang manéka séktor kaya pancegahan lelara kelamin kalebu HIV/AIDS.

UNFPA kerjasama karo badan PBB, pamaréntah lan komunitas liyané sajeroning ngundhakaké kawaspadan lan ngemunah panyengkuyung lan sumber daya sing dibutuhaké kanggo nggayuh Millennium Development Goals.

Cathetan sikilBesut

Pranala njabaBesut