Universitas Sumatera Utara

Universitas Sumatera Utara (USU) ya iku swijining universitas nagari kang ana ing Kota Medan, Indonésia. Universitas Sumatera Utara iku universitas kang paling apik ing pulau Sumatera lan ngrupaake universitas nagari paing tuwa ing luar Jawa. USU uga universitas kapisan ing pulau Sumatera kang duwé Fakultas Kedhokteran.

Universitas Sumatera Utara
Logo usu.JPG
Diadegaké4 Juni 1952
Dirintis
20 Agustus 1952
Hari Jadi/Dies Natalies[1]
JenisPerguruan tinggi nagari berstatus BHMN
MottoToward Excellence as University for Industry
RèktorProf. Dr. dr. Syahril Pasaribu, DTM&H, M.Sc. (CTM), Sp.A(K)
LokasiJl. Dr. T. Mansur No. 9, Padang Bulan, Medan, Sumatera Utara, Indonésia
Situs webwww.usu.ac.id

USU diadhekake kados Yayasan Universitet Sumatera Utara ing tanggal 4 Juni 1952. Fakultas pertama ya iku Fakultas Kedhokteran kang diadhekake ing 20 Agustus 1952, kang yahmene iki diperingati kados harlah USU. Présidhèn Indonésia, Soekarno banjur ngresmiake USU kados Universitas Negeeri kapitu Ing Indonésia ing tanggal 20 November 1957.

RéferènsiBesut

  1. Sejarah - University of Sumatera Utara

Pranala njabaBesut