Urutané sedulur

(Kaelih saka Urutane Sedulur)

Sebutan urutan sadulur ing Jawa[1]:

  1. Pembarep, yaiku anak lahir urutan nomer siji.
  2. Panggulu utawa panenggak, yaiku anak lahir urutan nomer loro.
  3. Pandhadha, yaiku anak lahir urutan nomer telu.
  4. Sumendhi, yaiku anak lahir urutan nomer papat.
  5. Wuragi utawa warujul, yaiku anak lahir urutan nomer lima utawa kèri dèwé.

RujukanBesut

  1. Sesuluh Basa Jawi. Solo: Tiga Serangkai. 1981. p. 48.