Vety Vera

Vety Vera (lair ing Tasikmalaya, Jawa Barat, 23 Novèmber 1973; umur 47 taun), ya iku penyanyi dangdut kang kondhang liwat lagu Sedang-Sedang Saja ing taun 1991.[1] Sadurungé kondhang liwat lagu Sedang-Sedang Saja ing taun 1991, Vety wis duwé album Si Ujang.[1] Nanging kang gawé kondhang ya iku albung kang nomer 2 ya iku Sedang-sedang Saja.[1] Album iku sukses gawa Vety éntuk HDX Award lan pertunjukan keliling ing lima nagara, Amérikah Sarékat (AS), Walanda, Inggris, Prancis lan Honggari ing taun 1995.[1]

Vety Vera
Vety Vera.jpg
BojoRonny Fathony (bercerai)
Suparno

Sawisé iku, Vety ngrilis album Kok Masih Kurang, Kira-kira Dong, Jakarta dan Kasihku, Repot Ganti Baju, Terus terang Saja, Macho, Diraba-raba lan Gerimis.[1] Sawisé lèrèn saka donya rekaman kira-kira 5 taun, anak sulung saka pasangan H. Ibrahim lan Hj. Enok Emi iku ngetokké album nomer 12 ing ulang tauné kang kaping kanti téma Suratan Cintaku (2005).[2] Album iki isiné wolu lagu anyar, ditambah laguné Rhoma Irama kang judhulé Santai kang dinyanyèké duèt karo adhinè kang uga penyanyi dhangdhut, Alam.[2] Vety uga nyipta sekabihané lagu ing albun pisanan Julia Perez kang témané Mau Dong Ah! (2007).[2] Lagu "Mau Dong Ah!" dinyanyiké Julia Perez ing filem Susahnya Jadi Perawan.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e kapanlagi.com(08 Juli 2011)
  2. a b c d selebritas.mitrasites.com