Wagé

(Kaelih saka Wage)

Wagé iku jeneng dina pasaran utawa karan uga pancawara, yaiku pétungan mangsa kang suwéné limang dina lan dianggo sajeroning budaya Jawa lan Bali. Dina pasaran Wagé iki neptuné ana 4, naga dina ana ing Lor lan wateké kedher.[1]

Deleng ugaBesut

RéferènsiBesut

  1. Upacara Pengantin Jawa, anggitan Dr. Purwadi, M.Hum lan Dra. Enis Niken H., M.Hum., terbitan Panji Pustaka Yogyakarta, taun 2007. ISBN 979-25-2725-9.

Pranala njabaBesut