Wajan panggorèng

Wajan panggoreng utawa frying telusur, frypan, utawa skillet punika salah sawijining jinis piranti warata pan digunakake kanggo frying, searing, lan Browning panganan. Biasane 20 to 30 cm (8 to 12 in) diameteripun kanthi sisih sing cukup endhek, suar ing njaba, gagang dawa, lan ora ana tutup. Wajan sing luwih gedhe bisa uga duwe gagang cekap tangan ing sisih gagang utama. Wajan kanthi dimensi sing padha, nanging kanthi sisi sing kurang sithik, luwih vertikal lan asring tutup, diarani wajan . Nalika wajan bisa digunakake minangka wajan, dirancang kanggo metode masak panas sing luwih murah, yaiku tumis .

Wajan waja waja
Wajan wajan tanggal pungkasan tanggal 5 nganti wiwitan abad kaping 4 SM, Museum Arkeologi Tesalonika . Gagang kasebut dihiasi nganggo ukiran kembang lan pungkasane ana bentuk endhas angsa.
Wajan listrik