Tuduhaké menu pokok

Washington, iku siji praja Amérikah Sarékat. Praja Washington béda karo kutha krajan Amérikah Sarékat: Washington D.C.. Praja iki dumunung ing sisih lor-kulon. Ing taun 2009, praja iki sing ndunungi 6,459,224 jiwa lan jembar wewengkon 184,827 km². Kutha krajané ya iku Olympia.

State of Washington
Gendéra Washington Sègel praja Washington
Flag Sègel
Julukan: The Evergreen State
Motto: Alki (Chinook Wawa: "Eventually" or "By and by")[1]
Petha Amérika Sarékat mawa Washington kasentrong
DhémonimWashingtonian
Kutha krajanOlympia, Washington
Kutha paling gedhéSeattle
WewengkonUrutan 18
 • Gunggung71,342 sq mi
(184,827 km2)
 • Amba240 miles (400 km)
 • Dawa360 miles (580 km)
 • % banyu6.6
 • Lintang45° 33′ N to 49° N
 • Bujur116° 55′ W to 124° 46′ W
Cacah jiwaUrutan 13
 • Gunggung6,549,224 (2008 est.)[2]
 • Karapetan88.6/sq mi  (34.20/km2)
Urutan 25
 • Pangasilan somahan médhian$53,515 (13)
Èlevasi
 • Titik paling dhuwurGunung Rainier[3]
14,411 ft (4,395 m)
 • Rerata1,700 ft  (520 m)
 • Titik paling isorSamudra Pasifik[3]
lumahing segara
Sadurungé dadi prajaWashington Territory
Panampa ing Sarékat11 November 1889 (42)
GupernurJay Inslee (D)
Gupernur LitnanBrad Owen (D)
Bebadan pranatan{{{Legislature}}}
 • Paheman luhur{{{Upperhouse}}}
 • Paheman asor{{{Lowerhouse}}}
Sénator ASPatty Murray (D)
Maria Cantwell (D)
Pawakilan rakyat AS6 Democrats, 3 Republicans (pratélan)
Zona wektuPasifik: UTC-8/-7
ISO 3166US-WA
SingkatanWA
Sana jaringanaccess.wa.gov

Praja iki duwé angka kapadhetan sing ndunungi 34,2 jiwa/km².

RujukanBesut

  1. State Symbols
  2. "Annual Estimates of the Resident Population for the United States, Regions, States, and Puerto Rico: April 1, 2000 to July 1, 2008". United States Census Bureau. Dijupuk 2009-02-06. 
  3. a b "Elevations and Distances in the United States". U.S Geological Survey. 29 April 2005. Dijupuk November 9 2006.  Paramèter |dateformat= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)