Kriteria kelayakan

Kelayakan umum
Sekolah
Tokoh
Olahragawan
Organisasi lan perusahaan
Web

Kaca iki minangka paugeran sing dianggo nentokaké kelayakan artikel mligi ngenani tokoh.

Yèn artikel ora duwé minimal siji kriteria sing disebutaké ing ngisor, artikel kuwi bisa dibusak liwat prosedur pambusakan.

Kawicaksanan iki uga dadi paugeran tumrap artikel-artikel sing ditulis sadurungé kawicaksanan iki disetujoni.

Kriteria umumBesut

Sawijining tokoh disebut layak yèn duwe minimal siji kriteria umum ing ngisor:

  • Tokoh wis éntuk publikasi[1] makaping-kaping saka sumber sekunder sing kapercaya
  • Tokoh wis makaping-kaping dibahas sacara khusus (non-trivial)[1] ing media massa skala nasional sing kapercaya[2]
  • Tokoh wis dadi subyek biografi independen sing kredibel, ora klebu otobiografi
  • Tokoh wis nampa bebungah tingkat internasional utawa nasional sing signifikan
  • Tokoh wis diakoni kontribusiné lan katulis jroning buku sajarah déning sajarawan

Kriteria khususBesut

  • Pulitikus: anggota DPR, anggota kabinet, gubernur, lll.
    • Tokoh sing tauutawa lagi mengku jabatan pulitik tingkat internasional, nasional, utawa propinsi.
    • Tokoh pulitik tingkat dhaérah sing nampa liputan media massa skala nasional[2] sacara khusus lan makaping-kaping
  • Olahragawan: atlet, pelatih, tokoh olahraga, lll.
  • Tokoh donya hiburan: aktor-aktris, pelawak, pembawa acara televisi, lll.
    • Nduwèni peran wigati [3] jroning film, televisi, theater, utawa produksi signifikan[4] liyané.
    • Nduwèni kontribusi sing unik utawa inovatif ing bidang sing anggawé dikenal
  • Seniman lan ilmuwan: profesor, penemu, fotografer, penulis, lll.
    • Wis nerbitaké utawa anggawé karya sing diakoni utawa sukses sacara nasional utawa internasional[4]
    • Wis ngasilaké téori, konsèp, utawa teknik anyar sing signifikan[4]
    • Wis ngasilaké panemon utawa mèlu lan nduwèni kontribusi gedhé jroning sawijining panemon wigati[4]
    • Nduwèni karya sing ditampilaké sacara permanen ing museum utawa galeri tingkat nasional utawa internasional

Artikel sing ora layakBesut

Yèn sawijining artikel durung nuduhaké unsur kelayakan, usahakaké ndandani kanthi cara:

  1. Dandani dhéwé. Golèka referensi kapercaya saka internet utawa media liya
  2. Gunakaké cithakan {{kelayakan}} kanggo narik kawigatèn penyunting liya
  3. Gabungké artikel marang artikel liya sing cakupané lebih amba
  4. Yèn kasil ditemokaké unsur kelayakan rong minggu sawisé diwènèhi tag {{kelayakan}}, wènèhana cithakan {{busak:kelayakan}}

Yèn sawijining artikel cetha-cetha ora nduwèni unsur kelayakan:

  1. Langsung wènèhi cithakan {{busak:kelayakan}}

Pengurus bakal langsung mbusak artikel sing cetha-cetha ora nduwèni unsur kelayakan.

CathetanBesut

  1. a b Éntuk publikasi tegesé tokoh wis dibahas utawa dadi subyek khusus sawijining artikel. Ora klebu yèn tokoh mung jenengé waé disebutaké tanpa dibahas, utawa yèn tokoh mung ngamot sawetara puisi, cerpen, utawa artikel sing tau dipacak ing media massa.
  2. a b Media massa sing dimaksud yakuwi minimal media massa tingkat nasional sing kapercaya. Ora klebu media dhaérah, koran kriminal, tabloid gossip, lan acara gossip televisi.
  3. Peran wigati ing kéné yakuwi pemeran utama, pemeran pembantu, sutradara, penulis, produser, lan pihak sing nduwèni kontribusi gedhé liyané jroning annggawé karya hiburan. Khusus kanggo peserta reality show lokal, minimal wis dadi finalis.
  4. a b c d Sawijining karya utawa panemon dianggep diakoni, signifikan, utawa wigati, yèn karya utawa panemon kasebut wis dadi subyek pembahasan jroning buku utawa film, utawa artikel utawa review independen periodik ing media sing kapercaya.

Delengen ugaBesut