Willem-Alexander saking Walandi

Willem-Alexander saking Walandi miyos (27 April 1967) inggih punika raja Walandi sapunika. Panjenenganipun jumeneng nata awit tanggal 30 April 2013 minangka gantosipun Ratu Beatrix. Willem-Alexander punika putra pambajeng Ratu Beatrix lan Pangeran Claus.[1] Willem-Alexander gadhah rayi kalih, Pangeran Johan Friso lan Constantijn.[1]

Ingkang Sinuwun Raja Willem-Alexander
Raja Walandi (gelar lain)
King Willem-Alexander and Queen Maxima on the inauguration 2013.jpg
Raja Willem-Alexander kaliyan Ratu Maxima
Raja Walandi
Panjenengan30 April 2013 – sapunika
LeluhurRatu Beatrix
PewarisPutri Catharina-Amalia
Perdana MantriMark Rutte
Lair (1967-04-27) 27 April 1967 (umur 55)
Utrecht, Walandi
GariniMáxima Zorreguieta Cerruti (m. 2002)
Putra
Rincèn
Catharina-Amalia, Putri Oranje
Putri Alexia
Putri Ariane
Jeneng dawa
Willem-Alexander Claus George Ferdinand
WangsaWangsa Orange-Nassau
Wangsa Amsberg
BapaPangeran Claus von Amsberg
IbuPutri Beatrix
AgamaProtèstan

Willem Alexander dipunlantik minangka raja Walandi kapisan ing salebeting 120 taun, wekdal dinten Selasa sasampunipun Ibunipun, Ratu Beatrix, mandhap keprabon/turun tahta, mungkasi 33 taun minangka raja Walandi.[2] Raja Willem dipunparingi pendidikan ing Wales, panjenenganipun pikantuk gelar sajarah ing Universitas Leiden. Willem naté tugas dados bala Royal Navy 1985-1987.

Cathetan sukuBesut

  1. a b bordeaux.fr. "Willem-Alexander, Raja Termuda di Éropah". bordeaux.fr. Dibukak ing 3 Mèi. Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (pitulung); Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  2. edition.cnn.com. "Willem-Alexander takes Dutch throne after mother abdicates". edition.cnn.com. Dibukak ing 6 Mèi. Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (pitulung); Check date values in: |accessdate= (pitulung)

Pranala njawiBesut