Tuduhaké menu pokok

Willem Einthoven ya iku penemu Electrocardiogra (ECG).[1] ECG ya iku piranti kanggo ngukur owah-owahan listrik.[1] Wiiem Einthove ya iku wong Walanda kang lair ing Indonésia, ya iku ing kutha Semarang, Jawa Tengah, taun 1860.[1] Sepuluh taun candhaké dhèwèké ngalih ana ing Walanda lan manggon ana ing Utrech.[1] Dhèwèké sekolah ana ing Leiden University nganti éntuk Ph.D lan gelar professor ing almamatere mau.[1] Dhèwèké uga mulang ana ing universitas mau kang nganti saiki isih tetep misuwur.[1] Einthoven ya iku ahli medis kang seneng babagan fisika.[1] Akèh piranti kang wis digawé, mligi kang ana gegayuhane karo fisiologis.[1] Taun 1903, dhèwèké nemu string galvanometer, sawijining piranti kang bisa obah amarga owah-owahan arus listrik ing jero awak.[1] Piranti iki sensitif banget mula nganti bisa deteksi getaran listrik kang cilik.[1] Kanthi ngerteni getaran listrik kang ana ing jantung, kabèh lelara bisa dideteksi mula bisa ditambani.[1] Kerusakan jantung bisa dimonitor déning para dhokter.[1]

Willem Einthoven
Willem Einthoven.jpg
Willem Einthoven in 1906
LairMay 21, 1860
Semarang
PatiSeptember 29, 1927
Leiden, Netherlands
BangsaNetherlands
Alma materUniversitas Utrecht
Kondhang ingElectrocardiogram
BebungahNobel Prize in Medicine in 1924
Karièr ngèlmiah
BabaganPhysiology
InstitutionsUniversitas Leiden

Sadurungé ana piranti utawa piranti iki, dhokter nggunakaké piranti wujud kolom merkuri kang bisa munggah mudun miturut owah-owahan arus listrik.[2] Nanging, para dhokter kangelan ngukur owah-owahan listrik kanthi pas.[2] Apa manèh wektu kang diunakake kanggo ngitung relative kang suwé mula kurang efektif.[2] Ing taun 1927 dhèwèké tinggal donya nalika umur 67 taun.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 268]
  2. a b c d [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 269]