Wong Njaba

novel taun 1942 karya Albert Camus

Wong Njaba (sajeroning basa Prancis: L'Étranger, basa Inggris: The Stranger utawa The Outsider tegesé 'Wong Asing' utawa 'Wong Njaba'), iku sawijining buku roman karya Albert Camus, kababar ing taun 1942. Minangka novèl pisanan saka Camus, novèl iki karya kang paling misuwur, lan wujud tèks kunci tumrap filsafat abad kaping-20. Téma lan wawasan karya iki kerep dikutip minangka conto saka èksistènsialisme, sanadyan Camus ora nganggep awaké golongan èktènsialis; nyatané, isi karya mau ngoncèki warna-warna aliran pamikiran filsafat kang béda-béda, kalebu (kang paling ketara lan mligi) absurdisme, uga atheisme, determinisme, nihilisme, lan stoicisme.

L'Étranger/The Stranger/The Outsider/Wong Njaba
TheStranger BookCover3.jpg
PanganggitAlbert Camus
Juru samakJack Walser
NagaraPrancis
BasaDiterjemahaké saka Basa Prancis
GènreAbsurdist, Existentialist
PangecapanLibraire Gallimard
Kala babar
1943, Prancis 1942
Jinis saranaPrint (Hardback & Paperback)
Kaca117 p. (UK Penguin Classics paperback edition)
ISBN0-14-118250-4 (UK Penguin Classics paperback)
OCLC59433071

Paraga utama ya iku Meursault, wong lanang Prancis, kanthi sipat ora duwé pangrasa émosional (emotionally detached), pasif (innately passive), lan anomic, kang katoné kanthi ora kalebu nalar, mrejaya wong Arab kang dikenal ing Aljir. Carita iki kapérang dadi rong jilid, ya iku jilid siji lan loro: Pangertèné Meursault sadurungé lan sawisé matèni.

RéferènsiBesut

http://www.latimes.com/entertainment/news/movies/cl-et-jarhead4nov04,1,7395593.story

Pranala njabaBesut