Wudel

Wudel utawa puser iku tandha bolongan katutup ing weteng, sisa nalika tali puser dikethok saka weteng bayi kang nembé lair supaya copot saka plasénta. Kabèh makluk mamalia kang duwé plasenta mesthi bakal duwé puser. Ing kéwan lumrahé puser mung katon kaya garis tipis samar.

Navel
T-shaped navel.jpg
Puser yaiku bekas catu sing menonjol, rata utawa suwung sing ditinggalake sawise det puser
Rincian
PurwakaUmbilical cord
Ductus venosus
ArteriUmbilical artery
VenaUmbilical vein
Pengenal
LatinUmbilicus
MeSHD014472
TA98A01.2.04.005
TA2261
FMA61584
Terminologi anatomi