Yayık ayranı

Yayık ayranı, uga dikenal minangka buttermilk Turki, yaiku sajinis omben-omben tradisional Turki sing diproduksi saka produk sampingan butter, fermentasi, banyu lan uyah. Biasane wis disiapake ing tong minyak utawa tas kulit. Sanajan jenenge padha, beda karo ayran . [1] Wedhus, [2] wedhus, utawa susu sapi bisa digunakake kanggo produksi buttermilk Turki. Keju curd asam tartamtu kayata çökelek uga bisa dipikolehi saka yayık ayranı nalika digawe panas.

Ya wis ing cangkir logam

RujukanBesut

  1. Yildiz, Fatih (2016-04-19). Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products (ing basa Inggris). CRC Press. ISBN 978-1-4200-8208-1.
  2. Park, Young W.; Haenlein, George F. W.; Wendorff, William L. (2017-05-08). Handbook of Milk of Non-Bovine Mammals (ing basa Inggris). John Wiley & Sons. ISBN 978-1-119-11028-6.