Zeppole

Zeppola ( palafalan jroning basa Italia: [ˈdzeppola] ; jamak: zeppole ; kadhangkala disebut frittelle, lan ing Sardinia ing italianized zippole utawa zeppole sarde [1] saka asli Sardinian tzípulas [2] ) iku salah sawijining olahan Italia jajanan dumadi saka jero-goreng keuangan bal saka ukuran werna-werna nanging biasane bab 4 inches (10 cm) diameteripun. Fritter iki biasane diiseni gula bubuk, lan bisa uga diisi karo custard, jelly, krim jajanan gaya cannoli, utawa campuran butter lan madu . Konsistensi kasebut kalebu saka cahya lan bengkak, nganti roti - utawa kaya pasta . Mangan kanggo ngrameke Dina Santo Yusuf, yaiku dina riyaya Katolik. [3]

Zeppole
Zeppole
Zeppola
Jeneng liyanéSaint Joseph's Day cake, sfinge, Bignè di San Giuseppe
JinisPastry
Panggonan asalItaly
Woworan pokokDough, powdered sugar, fried dough
Buku masakan: Zeppole  Médhia: Zeppole

ReferensiBesut

  1. "Zippole" (ing basa Spanyol).
  2. "Ditzionàriu in línia de sa limba e de sa cultura sarda".
  3. Brown, Ellen (2015). Donut Nation: A Cross-Country Guide to America's Best Donut Shops. Running Press p. 53. ISBN 978-0-7624-5525-6.