Tuduhaké menu pokok
Deklarasi Kemerdekaan Amérikah Sarékat sampun metumbangkan dhoktrin sosial ingkang sanget dominan ing wanci punika ya iku wujud hak saking raja-raja dipunanggep minangka pemberian saking Ilahi Divine right of kings kaliyan berganti dados bahwa sadaya manungsa dipunlahiraken inggih punika ing kaanan ingkang sami /sederajat "All men are created equal"

Égalitarianisme (asalipun saking basa Prancis égal ingkang tegesipun "sami"), inggih punika kecenderungan cara berpikir manawi penikmatan atas kesetaraan saking pinten-pinten macem premis umum tuladhanipun manawi tiyang kedah dipnbetahaken lan pikantuk ingkang sami ing dhimènsi kados ta agama, pulitik, ékonomi, sosial, utawi budaya.