Ékonomi

Ékonomi
GDP PPP Per Capita IMF 2008.svg
Kategori umum
Bidang lan subbidang
Teknik
Dhaptar

Jurnal • Publikasi
Kategori • Topik • Ekonom

Portal.svg Portal Bisnis lan Ékonomi

Ékonomi saking basa Yunani: eko(οίκω=griya) kaliyan nemo(νέμω=dhistribusi), punika ngèlmu ingkang nyinaoni dhistribusi bahan-bahan ingkang langka. Dhistribusi punika satunggaling "masalah milih". Dados ngèlmu ékonomi punika kasaranipun "ngèlmu milih."

Ngèlmu ékonomi dipunrintis déning Adam Smith saking Skotlandhia ing abad kaping 18. Limrahipun ing jaman samangké ékonomi dipunpérang dados tigang dhisiplin: makro ékonomi, mikro ékonomi kaliyan meso ékonomi.

Cithakan:Cabang ngèlmu sosial