Seni abstrak

(Kaelih saka Abstrak)

Seni Abstrak yaiku cabangé seni rupa kang ngandut arti ora awujud,mujarad,niskala.Seni abstrak ing arti asli yaiku cipta-ciptané kang kasusun saka garis ,wujud, lan warna kang ora ana batesé saka ilusi ing wujud kang ana ing alam nyata.Semana uga sajeroning arti umum yaiku kaanan kang awujud ing alam ora bisa awujud amarga wis kasunyatan lan ora duwé wujud kanggo tuladha.Wong kang misuwur ing babagan seni abstrak yaiku Wasilly Kandinsky.[1] Wiwitan abad kaping-20, kata iki misuwur dugunakake kanggo njlentrehake seni lukis kubisme lan seni fituristik

Pranala janaBesut

RujukanBesut

  1. Atkins, Robert, Art Spoke: A Guide to Modern Ideas, Movements, and Buzzwords, 1848-1944, Abbeville Press, New York, 1993