Adnan Buyung Nasution

Adnan Buyung Nasution utawa Adnan Bahrum Nasution (lair ing Batavia (kini Jakarta), 20 Juli 1934; umur 87 taun) ya iku pengacara senior ing Indonésia.[1] Saliyané iku Adnan uga dadi aktivis wiwit umuré iseh enom nganti tekan saiki.[1] Salah siji kang digawé Adnan ya iku Lembaga Bantuan Hukum (LBH).[1]

Adnan Buyung Nasution

Wiwit cilik Buyung wis duwé bakat dadi aktivis.[1] Nalika sekolah ana ing SMA Negeri I Jakarta, Buyung duwé kalungguhan dadi Ketua Cabang Ikatan Pemuda Pelajar Indonésia (IPPI).[1] Nanging Buyung banjur ngundurke awak lan mbubaraké organisasi mau amarga kecampuran saka PKI lan nganggo jeneng International Union of Student (IUS).[2] Lulus SMA, Buyung banju lunga menyang Bandung lan ndaftar kuliah ana ing Institut Teknologi Bandung (ITB), jurusan Teknik Sipil.[1] Ing ITB Buyung aktif ana ing Perhimpunan Mahasiswa Bandung.[1] Nembe setauh ing ITB Buyung banjur pindah menyang Fakultas Gabungan Hukum, Ékonomi, lan Sosial Pulitik, Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta.[1] Ana UGM uga ora suwé, Buyung banjur pindhah menyang Fakultas Ilmu Pengetahuan Kemasyarakatan, Universitas Indonésia, Jakarta ing taun 1957.[1] Lulus sarjana mudha, nyanbi karo kuliah, Buyung kerja dadi jaksa ana ing Kejaksaan Negeri Istimewa Jakarta.[1] Sawisé dadi jaksa, semangat kanggo dadi aktifis uga durung ilang.[1] Nalika iku Buyung yasa lan uga dadi ketua Gerakan Pelaksana Ampera.[1] Saliyané iku Buyung uga dadi anggota Komando Aksi Penggayangan Gestapu.[1] Bareng Kesatuan Aksi Mahasiswa Indonésia (KAMI) Buyung mèlu demo lan olèh diinterogasi déning pimpinane.[1] Buyung uga diskorsing saka pagawéyane dadi jaksa saksuwene setengah taun.[1]

PagawéyanéBesut

  • 1981-1983: Ketua Umum YLBHI
  • 1977: Ketua DPP Peradin
  • 1970-1986: Direktur/Ketua Dewan Pengurus LBH
  • 1969-sekarang: Advokat/Konsultan Hukum Adnan Buyung & Associates
  • 1966-1968: Anggota DPRS/MPRS
  • 1957-1968: Jaksa/Kepala Humas Kejaksaan Agung

Cathetan sukuBesut