Jalur Sepur Aichi Loop

(Kaelih saka Aichi Loop Railway)

Jalur Sepur Aichi Loop (愛知環状鉄道線 Aichi Kanjō Tetsudō-sen?, "Jalur Aichi Loop Railway") yaiku jalur sepur Jepang sing nyambungake Stasiun Okazaki ing Okazaki lan Stasiun Kōzōji ing Kasugai, dilakokno dening Aichi Loop Railway (愛知環状鉄道 Aichi Kanjō Tetsudō?). Perusahaan utawa jalur kasebut dicekak Aikan (愛環?). Iku minangka siji-sijine jalur sing dioperasikake perusahaan kasebut. Senajan jenenge, jalur iku dudu loop sing bener, nanging jalur lor-kidul sing ana ing sisih wétan Nagoya, sing bisa dianggep minangka loop sing ora ditutup (karo JR Jalur Tōkaidō lan Jalur Chuo minangka bagéan saka loop).[1]

Jalur Sepur Aichi Loop
Logo Jalur Sepur Aichi Loop
Aikan-2100EC.jpg
Sepur lokal ing Stasiun Yakusa
Overview
LocalePrefektur Aichi
TerminiOkazaki
Kōzōji
Stations23
Service
TypeSepur komuter
Operator(s)Aichi Loop Railway
History
Opened31 Januari 1988
Technical
Line length45.3 km (28.1 mi)
Track gauge1.067 mm (3 ft 6 in)
Electrification1,500 V DC
Operating speed110 km/h (68 mph)
Route map
Peta Aichi loop line lan jalur cedhak liyane

Aichi Loop Railway minangka perusahaan sektor katelu, kanthi saham dicekel dening sektor publik kayata Prefektur Aichi, kutha Toyota, lan uga perusahaan swasta. Ora kaya jalur sektor katelu ing Jepang, Jalur Sepur Aichi Loop ngasilake bathi, amarga jalur kasebut minangka jalur sepur komuter kanggo pabrik Toyota Motor sing cedhak.

LayananBesut

Ora ana layanan rapid. Kabeh sepur mandheg ing saben stasiun. Telu utawa papat sepur mlaku saben jam.

Daftar stasiunBesut

  • Kabeh stasiun dumunung ing Prefektur Aichi.
  • Sepur bisa ngliwati siji liyane ing stasiun sing ditandhani "◇", "^", and "v".
No.
Stasiun
Stasiun Basa Jepang Adoh (km) Transfer   Lokasi
Antarane
stasiun
Total
01 Okazaki 岡崎 - 0.0 Tōkaidō Main Line Okazaki
02 Mutsuna 六名 1.7 1.7  
03 Naka-Okazaki 中岡崎 1.7 3.4 Meitetsu Nagoya Line (Okazaki-Kōen-Mae) ^
04 Kita-Okazaki 北岡崎 1.9 5.3   v
05 Daimon 大門 1.2 6.5  
06 Kitano-Masuzuka 北野桝塚 2.2 8.7   ^
07 Mikawa-Kamigō 三河上郷 2.0 10.7   v Toyota
08 Ekaku 永覚 1.7 12.4  
09 Suenohara 末野原 1.6 14.0  
10 Mikawa-Toyota 三河豊田 1.9 15.9   ^
11 Shin-Uwagoromo 新上挙母 1.7 17.6 Jalur Meitetsu Mikawa (Uwagoromo)
12 Shin-Toyota 新豊田 1.9 19.5 Jalur Meitetsu Mikawa (Toyotashi) v
13 Aikan-Umetsubo 愛環梅坪 2.0 21.5  
14 Shigō 四郷 2.0 23.5  
15 Kaizu 貝津 2.0 25.5  
16 Homi 保見 1.3 26.8  
17 Sasabara 篠原 2.4 29.2  
18 Yakusa 八草 2.8 32.0 Linimo (L09)
19 Yamaguchi 山口 2.6 34.6   Seto
20 Setoguchi 瀬戸口 2.1 36.7  
21 Setoshi 瀬戸市 2.4 39.1 Meitetsu Seto Line (Shin-Seto) ^
22 Nakamizuno 中水野 2.8 41.9  
23 Kōzōji 高蔵寺 3.4 45.3 Jalur Utama Chūō[* 1] Kasugai

CathetanBesut

  1. (sawetara sepur liwat menyang/saka Nagoya)

RujukanBesut

  1. Terada, Hirokazu (19 Januari 2013). データブック日本の私鉄 [Databook:Japan's Private Railways]. Jepang: Neko Publishing. kc. 110. ISBN 978-4-7770-1336-4.

Pranala njabaBesut