Air pasang

Air Pasang inggih punika tandha-tandha munggah medonipun banyu segoro kang saged ditingali wonten ing pasisir laut kang disebabaken gaya tarik bulan lan srengéngé.[1][2] Gaya tarik bulan punika njalari gelang pasang ping kalih luwih ageng saking gaya tarik srengéngé, kang letake tebih saking bumi.[1] Pas bulan purnama atau bulan penuh, bulan dan srengéngé letake sejajar kaleh bumi kang letake wonten ing tengah-tengahipun, air pasang punika munggah paling dhuwur.[1] Anapun pas bulan anyar utawi mati, ya iku waktu posisi bulan sejajar kaleh srengéngé lan bumi, lan bulan wonten ing tengah-tengahipun, air pasang munggah paling cendhèk.[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Shadily, Hassan (1980).Ensiklopedia Indonesia.Jakarta:Ichtiar Baru van Hoeve. Hal 123-124
  2. "Kaitan Bulan dengan Pasang Surut Air Laut". Sains. Dibukak ing 27 Juni 2014.