Aksèn graf

(Kaelih saka Aksen graf)

Aksen graf (`) iku sawijining tandha diakritik sing dipigunakaké ing basa-basa Katalan, Prancis, Yunani, Italia, Nurwègen, Ossitania, Portugis, Sekotlan Gaelik, Vietnam, Welsh, basa Jawa lan sawatara basa liyané.

Istilah graf utawa grav asalé saka basa Latin gravis (abot). Cara ngéjané miturut marang basa Perancis: accent grave /aksɑ̃ ɡʁav/.

ÀàBesut

ÈèBesut

ÌìBesut

ǸǹBesut

ÒòBesut

ÙùBesut

ẀẁBesut

ỲỳBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut