Diakritik (pocapan jroning basa Inggris /daɪ.əˈkrɪtɨk/) (utawi tandha diakritik') kus siji tandha tambahan marang aksara, utawi tandha dhasar. Jeneng iki asal saking Basa Yunani διακριτικός (diakritikós, "distinguishing").

Aksara a kanthi tandha aksèn (acute)

Uga delengenBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut