Aksen akut

Aksen akut ( ´ ) iku sawijining tandha diakritik sing dipigunakaké sajeroning alfabet basa-basa basa Jawa, Latin, Sirilik, Yunani, lan saawetara basa liyané.

ÁáBesut

ǼǽBesut

ĆćBesut

ǴǵBesut

ÍíBesut

ḰḱBesut

ĹĺBesut

ḾḿBesut

ŃńBesut

ÓóBesut

ǾǿBesut

ṔṕBesut

ŔŕBesut

ŚśBesut

ÚúBesut

ẂẃBesut

ÝýBesut

ŹźBesut

ÉéBesut

 
Sawijining conto ing basa Èslan.
Artikel utama: É

É, é (e-akut) iku aksara sing ana ing basa Honggari, Èslan, Kashubia, Ceko, Slowak, lan Uyghur. Ajasara iki uga muncul ing basa Katalan, Prancis, Irlandia, Italia, Occitan, Portugis, Spanyol, lan Vietnam sebagai rupa huruf “e”.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut