Tuduhaké menu pokok

Alan Shearer,[1] CBE,[2] DL (/ˈʃɪərər/; lair tanggal 13 Agustus 1970) ya iku pamain bal-balan Inggris kang uwis pénsiun. Dhèwèké dadi striker ing tingkat paling dhuwur ing bal-balan Liga Utama Inggris kanggo klub Southampton, Blackburn Rovers, Newcastle United lan tim nasional Inggris. Dhèwèké dijuluki Pemain Asosiasi Pemain Bal-balan Paling Apik taun 1994 lan menangaké bebungah PFA Player of the Year nalika taun 1995. Taun 1996, dhèwèké dadi pemain kaping papat ing FIFA World Player. Ing taun 2004, Shearer dinobataké déning Pele ing daftar 100 pemain FIFA paling apik ing donya.[3]

Alan Shearer
CBE
Alan Shearer 2008.jpg
Shearer in 2008
Lair Alan Shearer
(1970-08-13) 13 Agustus 1970 (umur 49)
Gosforth, Newcastle upon Tyne, Inggris
Pakaryan Football pundit, former professional footballer
Dhuwur 6 ft 0 in (1.83 m)
Bojo Lainya Shearer (o. 1991)
Anak 3
Karir bal-balan asosiasi
Posisi main Striker
Karir nom
000 Wallsend Boys Club
1986–1988 Southampton
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1988–1992 Southampton 118 (23)
1992–1996 Blackburn Rovers 138 (112)
1996–2006 Newcastle United 303 (148)
Gunggung 559 (283)
Tim nasional
1990–1992 Inggris U21 11 (13)
1992 Inggris B 1 (0)
1992–2000 Inggris 63 (30)
Tim dikemunah
2009 Newcastle United (interim)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Shearer gawé gol 283 ing sasuwéné karir dadi pemain bal, lan gawé rékor 260 ing Liga Premier (ingkang wonten 58 penalti) kanthi rekor 11 hattrik, lan total 422 ing kabeh kompetisi kalebu tingkat internasional ing kabèh tingkat. Nganti pénsiun saka bal-balan internasional ing taun 2000, dhèwèké uwis nglakoni ping 63 kanggo negarané lan nyithak 30 gol.[4][5] Shearer nduwèni rasio gol-kanggo-game ing 0.667 ing saindenging kariré.

Wiwit pensiun dadi pemain bal ing 2006, Shearer wis kerja dadi pawongan televisi kanggo BBC. Ing taun 2009, dhèwèké langsung ninggalaké peran BBC dadi mènèjer Newcastle United ing wolung pertandhingan pungkasan mangsa 2008-09. Shearer dadi pamimpine Panglima Orde Kamaharajan Britania (CBE), Deputi Letnan Northumberland, Freeman saka Newcastle upon Tyne lan Doctor of Law Civil Law saka Northumbria lan Universitas Newcastle.

Pranala njabaBesut

RujukanBesut

  1. Hugman, Barry J. (2005). The PFA Premier & Football League Players' Records 1946–2005. Queen Anne Press. k. 556. ISBN 1-85291-665-6. 
  2. "Birthday Honours List, 2016". BBC. 10 June 2016. Dijupuk 10 June 2016. 
  3. "Pele's list of the greatest". BBC. 4 March 2004. Dijupuk 1 February 2018. 
  4. "Alan Shearer player info". Englandstats. Dijupuk 1 February 2018. 
  5. "Pele's list of the greatest". BBC Sport. 4 March 2004. Dijupuk 1 February 2018.