Newcastle United F.C.

Newcastle United Football Club inggih punika salah satunggaling klub bal-balan Inggris ingkang dipunmadhegaken rikala taun 1881. Kanthi markas wonten ing Newcastle upon Tyne, Inggris. Nalika mangsa 2006/07 main wonten ing Liga Premier Inggris. Newcastle naté kadegradasi, anangin sukses wangsul malih promosi dhateng Liga Primer Inggris wonten ing mangsa 2010-2011. Klub punika mainaken tetandhingan kandhangipun wonten ing kandhangipun Stadion St James' Park ingkang gadhah kapasitas52.387 penonton. Seragam Newcastle gadhah warni pethak cemeng.

Newcastle United
Logo Newcastle United
Jeneng dawaNewcastle United Football Club
ParabanThe Magpies, The Toon
YasaDhésèmber 9, 1892; 128 taun kapungkur (1892-12-09)
sebagai Newcastle United [1]
StadhiyonSt James' Park, Newcastle upon Tyne
Momotan52,381[2]
BakuMike Ashley
Managing DirectorDerek Llambias
MènèjerSteve Bruce
LigaLiga Utama Inggris
2011–12ke-5, Liga Utama Inggris
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season
St. James Park Kandhang NUFC

Sajarah dangu Newcastle United kawiwitan kanthi perseteruan antawising 2 klub inggih punika Newcastle East End lan Newcastle West End.

Perseturuan punika kapungkasi wonten inng taun 1892 nalika Newcastle East End ingkang nalika punika inggih klub ingkang paling dominan wonten ing antawising kekalihipun klub punika, lan klub Newcastle West End kosok wangsulipun saweg ngalam krisis finansial. Pungkasanipun kekalih klub punika sarujuk nggabungaken dhiri lan mbentuk satunggaling klub ingkang langkung solid kanthi nama Newcastle United.

Kekalihiipun milih stadion St James' Park minangka markas klub énggal mau lan nggantos seragam ingkang wiwitanipun kanthi warni abrit lan pethak dados garis pethak cemeng. Klub énggal mau kapilih kanggé mlebet ing Liga Sepak Bola nalika taun 1893, lan nalika taun-taun candhakipun Newcastle United dados bahan guneman ing kathah médhia masa ing Inggris nalika punika.

Pas setunggalatus taun candhakipun, wonten ing taun 1993, Newcastle United kasil pikantuk promosi kanggé mlebet dhateng Divisi Utama Liga Inggris ingkang wonten ing basa Inggrisipun dpiunkenal kanthi nama "Premier League".

PemainBesut

Per 4 Januari 2013..[3]

Tim utamaBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Tim Krul
2   DF Fabricio Coloccini (kapten)
3   DF Davide Santon
4   MF Yohan Cabaye
5   DF Danny Simpson
6   DF Mike Williamson
8   MF Vurnon Anita
9   FW Papiss Cissé
10   MF Hatem Ben Arfa
14   DF James Perch
15   MF Dan Gosling
16   DF Ryan Taylor
17   MF Romain Amalfitano
18   MF Jonás Gutiérrez
20   MF Gaël Bigirimana
21   GK Rob Elliot
No. Pos. Jeneng
22   MF Sylvain Marveaux
23   FW Shola Ameobi
24   MF Cheick Tioté
25   MF Gabriel Obertan
26   DF Mathieu Debuchy
27   DF Steven Taylor
28   FW Sammy Ameobi
29   MF Haris Vučkić
31   DF Shane Ferguson
33   DF Curtis Good
34   DF James Tavernier
36   DF Paul Dummett
37   GK Steve Harper
39   MF Mehdi Abeid
42   GK Jak Alnwick
  FW Xisco

PrestasiBesut

Cathetan sukuBesut

  1. http://www.nufc.co.uk/page/Club/History/ClubHistory/0,,10278~2108980,00.html
  2. "Premier League Handbook – Season 2010/11" (PDF). Premier League. Dibukak ing 28 Pebruari 2013. Check date values in: |accessdate= (pitulung)
  3. "First Team". Newcastle United F.C.

Pranala njabaBesut