Alberta, Kanada
{{{JenisDaerah}}} flag of Alberta [[Image:|130px|Lambang Alberta]]
(Gendéra Alberta) (Lambang Alberta)
Motto: Fortis et Liber (Kuat dan Bebas)
Peta Kanada kanthi Alberta sing diarsir
Provinsi lan tèritori Kanada liyané
Ibu Kutha Edmonton
Kutha paling gedhé Calgary
Letnan Gubernur Norman Kwong
Kepala Wilayah {{{KepalaWilayah}}} ({{{PartaiKepalaWilayah}}})
Jembar Wilayah 661,848 km² (ke-6)
 - Daratan 642,317 km²
 - Lautan 19,531 km² (2.95%)
Populasi (2004)
 - Populasi 3,183,312 (ke-4)
 - Kapadhetan 4.63 /km² (ke-6)
Bergabung dalam Konfederasi
- Tanggal 1 September 1905 (pisah dari Teritori Northwest)
- Urutan ke-9 (propinsi)
Zona Waktu {{{WilayahWaktu}}}
Representasi ing Parlemen
- Kursi ing DPR 28
- Kursi di Senat 6
Cekakan-cekakan
- Pos AB
- ISO 3166-2 CA-AB
Prefiks Kodhe Pos T
Situs wèb www.gov.ab.ca

Alberta iku propinsi ing Kanada. Ing taun 2005, propinsi Alberta mahargya 100 taun gabung menyang Konfederasi Kanada. Minangka bagéan sakai prayaan, Ratu Elizabeth II lan Pangèran Philip ngrawuhi propinsi iki wiwit 23 Mei nganti 25 Mei.

RujukanBesut