Tuduhaké menu pokok

Alexandre Lacazette (pocaping cara Prancis: [alɛksɑ̃dʁ lakazɛt]; lair 28 Mèi 1991) inggih punika juru main bal-balan profèsional saking Perancis ingkang main ing posisi striker kanggé Liga Primèr Inggris klub Arsenal lan Tim Nasional Bal-balan Perancis.[3]

Alexandre Lacazette
Alexandre Lacazette at Baku before 2019 UEFA Europe League Final.jpg
Lacazette sadurunge final Liga Europa 2019
Katerangan priangga
Jeneng dawa Alexandre Lacazette[1]
Tanggal lair (1991-05-28) 28 Mèi 1991 (umur 28)
Papan lair Lyon, France
Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)[2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Arsenal
Angka 9
Karir nom
1998–2003 ELCS Lyon
2003–2011 Lyon
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2008–2011 Lyon B 53 (23)
2010–2017 Lyon 203 (100)
2017– Arsenal 22 (8)
Tim nasional
2006–2007 Tim Nasional Bal-balan Perancis U16 4 (0)
2007–2008 Tim Nasional Bal-balan Perancis U17 11 (1)
2008–2009 Tim Nasional Bal-balan Perancis U18 10 (1)
2009–2010 Tim Nasional Bal-balan Perancis U19 10 (4)
2010–2011 Tim Nasional Bal-balan Perancis U20 12 (9)
2011–2012 Tim Nasional Bal-balan Perancis U21 11 (5)
2013– Tim Nasional Bal-balan Perancis 16 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 19:29, 3 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:56, 14 November 2017 (UTC)

Lacazette kalebet satunggaling striker prodhuktif ingkang main ing Liga Primèr Inggris. Ing sawetawis mangsa Lacazette tansah nyithak gol sakedhikipun 20 gol permusim.[4] Awit saking penampilanipun ingkang konsistèn ing saben mangsa, Alexandre Lacazette dados juru main bal ingkang misuwur ing Perancis, éropah lan saindenging donya.[4] Nami Lacazette tansah mlebet dhaftar juru main paling saé taunan ing Ligue 1. Alexandre Lacazette gadhah rékor konversi paling kathah ing gangsal Top Liga Éropah, ngantos striker-striker misuwur kados Luis Suarez, Karim Benzema, Robert Lewandowski mboten saged nguyak rékor Lacazette.[4] Ing mangsa 2014-2015, Lacazette nyithak 27 gol ing Ligue 1, mecahaken rékor klub sadanguning setunggal mangsa.[4]

Rikala mangsa 2016-2017, Lacazette nyithak kalih gol saking sadèrèngipun 28 gol. Namung kalih gol saking 26 gol ingkang Lacazette damel saking njawi kothak pénalti.[4] Tanggal 5 Juli 2017, Lacazette resmi dipunrékrut Arsenal.[4] Lacazette napakasmani kontrak dhurasi gangsal taun, dhedhasar data ingkang sumberipun saking transfermarkt, Arsenal mbayar béya transfer Lacazette ngantos 40 yuta Éuro kanggé pikantuk jasa Lacazette.[4]

Prana njawiBesut

(ing basa Indonésia) Profil Lacazette (ing Basa Inggris)

RujukanBesut

  1. "Squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2017. Dijupuk 18 January 2018. 
  2. "Alexandre Lacazette LyonProfile". Dijupuk 18 January 2018. 
  3. Alexandre Lacazette(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)
  4. a b c d e f g Alexandre Lacazette(dipunundhuh tanggal 18 Januari 2018)