Alkoholisme

Alkoholisme iku lelara kecandhuwan ing alkohol. Dadi wong sing senengané ngombé-ngombé lan minum-minum minuman keras nganti mendhem, diarani ngidhep lelara iki.[1]

William Hogarth: Gin Lane

Wong sing ngidhep alkoholisme iku rawan kena lelara lever, ginjel lan pankreas.[2]

Risiko Kesehatan jangka panjangBesut

  • Tekanan getih dhuwur, penyakit jantung, stroke, penyakit ati, lan masalah pencernaan.
  • Kanker payudara, tutuk, tenggorokan, kerongkongan, kothak swara, ati, usus besar, lan rektum.
  • Lemah sistem kekebalan awak, nambah kemungkinan lara.
  • Masalah sinau lan memori, kalebu demensia lan kinerja sekolah sing kurang apik.
  • Masalah kesehatan mental, kalebu depresi lan kuatir.
  • Masalah sosial, kalebu masalah kulawarga, masalah sing gegandhengan karo pegawean, lan pengangguran.
  • Kelainan nggunakake alkohol, utawa katergantungan alkohol.

Penarikan alkoholBesut

Penarikan alkohol minangka salah sawijining gejala sing nyusahake lan mbebayani sing metu saka otak sing ora duwe pengaruh alkohol ing sistem kasebut. Penarikan minangka proses sing diwiwiti sajrone sawetara jam sawise panggunaan pungkasan lan nggawe gejala akut sing bisa tahan 4-5 dina.[3]

Penarikan alkohol minangka produk katergantungan fisik ing awak. Nalika wong wis ngalami katergantungan alkohol - kahanan fisik ing endi awak lan otak mbutuhake alkohol supaya rasane sehat lan fungsine normal - awake ngalami gejala penarikan alkohol yen ora ana alkohol ing sistem kasebut. Gejala penarikan kedadeyan sajrone detoks, proses alami ing endi awak bisa digunakake kanggo mbusak racun saka sistem lan entuk keseimbangan anyar.

BibiliografiBesut

be-x-ol`:Алькагалізм


  1. "Nemtokake Kelainan Nggunakake Alkohol". American Addiction Centers (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-05-21.
  2. "Intervensi kanggo Penyalahgunaan Alkohol". Alcohol.org (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-05-21.
  3. "Alcohol Withdrawal & Detox". DrugAbuse.com (ing basa Inggris).