Aloysius Sutrisnaatmaka

Mgr. Aloysius Maryadi Sutrisnaatmaka, M.S.F. (lair ing Wedi, Klaten, Jawa Tengah, Indonesia, 18 Mèi 1953; umur 68 taun) yaiku uskup Keuskupan Palangkaraya saka 23 Januari 2001 tumeka saiki. Mgr. Trisna ditahbisaké minangka imam ing tanggal 6 Januari 1981 ing Skolastikat MSF, Yogyakarta. Sabanjuré makarya ing Paroki St. Theresia, Balikpapan saka taun 1981 tumeka 1982. Dhèwèké kasil ngrengkuh gelar doktor misiologi saka Universitas Kepausan Gregorian Roma.[2] Selawasé 11 tahun, saka1990, Mgr Trisna kapilih dadi wakil pangarsa ing Komisi Liturgi KWI, sawatara uga dadi dhosen ing Yogyakarta. Sutrisnaatmaka ugi melu urun kababare buku peluncuran Puji Syukur.[3]

Mgr.
Aloysius Maryadi Sutrisnaatmaka
M.S.F.
Uskup Palangkaraya
Mgr Aloysius Sutrisnaatmaka.jpg
GréjaGereja Katolik Roma
KeuskupanPalangkaraya
Didhapuk23 Januari 2001
(&&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 taun, &&&&&&&&&&&&0115.&&&&&0115 dina)
SadurungéYulius Aloysius Husin
Other posts
  • Ketua Komisi Karya Misioner (2018–2021)
Orders
Ordination6 Januari 1981[1]
(&&&&&&&&&&&&&040.&&&&&040 taun, &&&&&&&&&&&&0132.&&&&&0132 dina)
Consecration7 Mei 2001
(&&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 taun, &&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011 dina)
by Kardinal Julius Darmaatmadja, S.J.
Personal details
Jeneng lairAloysius Maryadi Sutrisnaatmaka
Lair (1953-05-18) Mèi 18, 1953 (umur 68)
Wedi, Klaten, Jawa Tengah, Indonesia
Kabangsan Indonesia
DenominationKatolik Roma
ResidenceKeuskupan Palangkaraya
Previous post
  • Ketua Komisi Teologi KWI (2015–2018)
Sesanti"Ut permanerent in gratia Dei"
(Tetap tinggal dalam Kasih Karunia Allah)
Coat of armsAloysius Maryadi Sutrisnaatmaka's coat of arms

Sutrisnaatmaka kapilih minangka Uskup Palangkaraya ing tanggal 23 Januari 2001. Dhèwèké ditahbiské dadi Uskup di Gereja Katedral St. Maria Palangka Raya, ing tanggal 7 Mei 2001, déning Julius Darmaatmadja, S.J., Uskup Agung Jakarta sing uga Ordinariat Militer Indonesia minangka Uskup Penahbis Utama. Aawetara Uskup Agung Pontianak, Mgr. Hieronymus Herculanus Bumbun, O.F.M. Cap. dan Uskup Agung Samarinda Mgr. Florentinus Sului Hajang Hau, M.S.F. dadi Uskup Ko-konsekrator.

RujukanBesut

  1. "Catholic Hierarchy". Dibukak ing 7 Januari 2013.
  2. http://directory.ucanews.com/bishops/bishop-maryadi-sutrisnaatmaka/188
  3. http://m.hidupkatolik.com/index.php/2011/09/20/mgr-am-sutrisnaatmaka-msf-tujuan-utama-devosi-kepada-allah

Pranala njawiBesut