Tuduhaké menu pokok

Amida ya iku senyawa kimia kang bisa nduwèni rong pengertian. Jinis sepisanan ya iku gugus fungsional organik kang nduwé gugus karbonil (C=O) kang ana gegayutané karo siji atom nitrogen (N). Déné jinis sing kapindho ya iku senyawa kimia kanthi wujud anion nitrogen. Amida ya iku senyawa turunan saka asem karboksilat.[1] Gugus amida ditulis kanthi atom nitrogen kang katalèn ing karbon karbonil.[1] Senyawa amida nduwé sipat nétral.[1] Pambentukan senyawa amida bisa dilakokaké kanthi ngréaksiké siji amina karboksilat karo asil saka halide utawa anhidrida asem ing kaanan kang cocog.[1] Senyawa amida organik nduwèni ciri gugus CONH2 kang padatan katalèn karo alkil.[2] Tuladhané ya iku asetamida (CH3CON2).

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d Amina Amida(diundhuh 27 januari 2013)
  2. Amida(diundhuh 28 Januari 2013)

Pranala njabaBesut