Tuduhaké menu pokok

Antanànarìvo iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Madagaskar. Kutha iki dumunung ing pérangan tengah nagara pulo mau, let-é watara 144 km saka pasisir wétan, ing koordinat 18°55' LS 47°31' BT. Sing ndunungi ana 802.000 jiwa (1997). Komoditas-komoditas kang dikasilaké ya iku produk pangan, rokok lan tèkstil.

Antananarivo
Tananarive
Antananarivo saat srengéngé tenggelam, Maret 2005
Antananarivo saat srengéngé tenggelam, Maret 2005
Peparab: Tana
Lokasi Antananarivo di Madagaskar
Lokasi Antananarivo di Madagaskar
Nagara Madagaskar
Founded1625
Pamaréntahan
 • Mayordipertentangkan
Laladan
 • Water88 km2 (34 sq mi)
Élepasi1.276 m (4,186 ft)
Cacah warga (2001 estimasi)
 • City903,450
 • Pepadhet10,266.5/km2 (26,590/sq mi)
 • Urban1,403,449
Zona wektuEast African Time (GMT+3)
Antananarivo

Antanànarìvo tegesé "Kutha Sèwu" (arivo=sèwu). Jeneng Tananarive dipigunakaké nalika jaman kolonial lan sawatara taun sawisé kamardikan.

Antananarivo diadegaké watara taun 1625. Ing taun 1797 kutha iki dadi kutha krajan krajan suku Merina. Kutha iki dadi péranganing protèktorat Prancis ing Madagaskar. Nuansa corak Prancis dina iki isih kenthel ing kutha iki.


Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut