Araceae
Arum maculatum 0 700.jpg
Arum maculatum
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Alismatales
Famili: Araceae
Juss.
Genera

lihat teks.

Suku talas-talasan utawa Araceae nyakup manéka warna tuwuhan monokotil kanthi ciri khas kembang majemuk kanthi tipe "tongkol" kang duwé seludang (spatha). Jinis-jinisé akèh dikenal, sapérangan amarga bisa dipangan uwiné, mligi saka génus Alocasia, Colocasia (tales bogor), sarta Amorphophallus (suweg); sapérangan amarga kaéndahané minangka pethètan, kaya Dieffenbachia, Aglaonema, sri rejeki (Maranta), lan kuping gajah (Anthurium); lan salah siji anggotané duwé rékor minangka kembang majemuk tunggal gedhé dhéwé sadonya (kembang bangkai raksasa, Amorphophallus titanum Becc.).

Pratélan generaBesut

Anaksuku AroideaeBesut

Anaksuku CalloideaeBesut

Anaksuku GymnostachydoideaeBesut

Anaksuku LasioideaeBesut

Anaksuku MonsteroideaeBesut

Anaksuku OrontioideaeBesut

Anaksuku PothoideaeBesut

Anaksuku LemnaoideaeBesut