Caladium
Brandywine1.jpg
Fancy-leaved caladium
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Alismatales
Famili: Araceae
Génus: Caladium
Species

See text.

Caladium iku génus tuwuhan saka famili Araceae. Tuwuhan iki sok dikenal kanthi jeneng umum kkuping gajah utawa elephant ear, (padha karo jeneng tuwuhan kang sajinis ya iku Alocasia, Colocasia, lan Xanthosoma), Heart of Jesus,[1] lan Angel Wings. Ana punjul 1000 jinis Caladium bicolor tuwuhan kang asliné saka Amérika Kidul.[2]

Genus Caladium kalebu pitu spésies, kang asli Brazil lan tlatah saubengé Amérika Kidul lnd Amérika Tengah. Tuwuhan iki tuwuh ing alas lan pèrèng kali lan ing mangsa panas mati sawatara (dormant). Tuwuhan kang tuwuh ing alam (alasan) dhuwuré bisa ngati 40–90 cm, kanthi godhong kang amba lan dawané 15–45 cm.

Spesies

GalleryBesut

Uga delengenBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut