Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: pemerintah → pamaréntah (2), Pemerintah → Pamaréntah using AWB
'''Persatuan Myanmar''' (uga dikenal minangka '''Burma''') iku sawijining [[nagara]] ing [[Asia Kidul-Wétan]]. Nagara kanthi wiyar 680 km² iki wus dipréntah déning pamaréntahan militer wiwit [[kudeta]] taun [[1988]]. Nagara iki sawijining ''[[nagara berkembang]]'' lan nduwèni populasi luwih saka 50 yuta jiwa. [[Kutha krajan]]né ana ing [[Yangon]] sadurungé dipindhah déning pamaréntahan junta militer ing [[Naypyidaw]] tanggal [[7 November]] [[2005]].
 
Ing taun 1988, ana gelombang demonstrasi gedhèn sing nentang pemerintahanpamaréntahan junta militèr. Gelombang demonstrasi iki dipungkasi kanthi tindak kakerasan déning tentara marang para demonstran. Luwih saka 3000 jiwa kaprejaya.
 
Jroning pemilu [[1990]] partai pro-dhémokrasi pimpinan [[Aung San Suu Kyi]] menang 82 persèn swara nanging asil pemilu iki ora diakoni rezim militèr sing kuwasa.
 
== Pulitik ==
Owah-owahan jeneng saka Burma dadi Myanmar dipatrapaké déning pemerintahanpamaréntahan [[junta militèr]] tanggal [[18 Juni]] [[1989]]. Junta militèr ngowahi jeneng Burma dadi Myanmar supaya ètnis non-Burma ngrasa dadi bagéyan saka nagara iki. Senadyan mangkono, owah-owahan iki ora diadopsi déning donya internasional sakabèhané.
 
Sawetara nagara [[Éropah]] kaya [[Inggris]] lan [[Irlandia]] sing ora ngakoni legitimasi kakuwasan junta militèr tetep nganggo jeneng "Burma" yèn ngarujuk marang nagara kasebut.
PBB, sing ngakoni hak nagara kanggo nemtokaké jeneng nagarané, migunakaké jeneng Myanmar, semono uga [[Prancis]] lan [[Jerman]]. Ing [[Jerman]], kamentrian luar negeri migunakaké Myanmar, nanging mèh kabèh média Jerman migunakaké Burma.
 
PemerintahPamaréntah AS, sing ora ngakoni legitimasi kakuwasan junta militèr tetep migunakaké Burma nanging mayoritas média gedhé kaya [[The New York Times]], [[CNN]] lan [[Associated Press]] migunakaké Myanmar.
 
== Pamérangan administratif ==
6.697

besutan