Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

5 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: kasebut → mau, sekedhik → sakedhik (2), univèrsitas → universitas
Miturut sujarahipun, [[astronomi]] inggih langkung lebet ndhudhah bab klasifikasi lan andharanipun saking féoména-fénoména ingkang kadadosan ing langit, kalebet [[astrofisik]]. Déné èlmu [[astrofisika]] piyambak nyobi kanggé ngandharaken fénoména lan pabédan ingkang kadadosan kanthi ngginakaken ukum-ukum [[fisika]].
 
Astronom profésional inggih punika satunggaling tiyang ingkang sampun gadhah tingkat pendhidhikan ingkang inggil lan padatanipun gadhah sesebatan PhD wonten ing babagan [[fisika]] utawi [[astronomi]] lan dipunsuwun kanggé nyambut damel wonten ing satunggaling lembaga panalitèn utawi [[univèrsitasuniversitas]].<ref>{{Cite web|url=http://www.noao.edu/education/astfaq.html |title=Frequently Asked Questions About Becoming an Astronomer |accessdate=29 March 2009 |work= |publisher=NOAO| archiveurl= http://web.archive.org/web/20090403101540/http://www.noao.edu/education/astfaq.html| archivedate= 3 April 2009 <!--DASHBot-->| deadurl= no}}</ref> Para astronom padatanipun nelasaken wekdalipun kanggé makarya wonten ing babagan panalitèn, sanajan piyambakipun langkung asring gadhah tugas sanèsipun kanggé mucal, ndamel instrumèn, utawi mbiyantu wonten ing oprasi satunggaling [[observatorium]]. Déné cacahipun astronom profésional wonten ing [[Amérika Sarékat]] ing kasunyatanipun namung wonten sekedhiksakedhik. Wonten ing ''American Astronomical Society'', ingkang minangka organisasi ingkang paling wigatos saking astronom profésional ing [[Amérika Lor|Amérika Lèr]], inggih gadhah anggota kirang langkung 7.700 anggota. Cacahipun astronom punika ugi kalebet èlmuwan saking babagan sanèsipun kados ta fisika, [[géologi]], lan [[engineering]], ingkang panalitènipun gadhah gegayutan kaliyan babagan astronomi.<ref>{{Cite web|url=http://aas.org/ |title=American Astronomical Society Home |accessdate=14 August 2009 |work= |publisher=AAS| archiveurl= http://web.archive.org/web/20090802044012/http://aas.org/| archivedate= 2 August 2009 <!--DASHBot-->| deadurl= no}}</ref> Déné anggota saking ''International Astronomical Union
piyambak wonten kirang langkung 10.145 anggota saking 70 nagara ingkang bènten-bènten ingkang kalebet sesarengan kanggé nliti astronomi ing tingkat PhD lan saking njawi.<ref>{{Cite web|url=http://www.iau.org/about/ |title=About IAU |accessdate=14 August 2009 |work= |publisher=IAU}}</ref>
 
==Astronom Modhèrn==
Bènten kaliyan paningalan klasik saking astronom ingkang sampun sepuh ingkang anggènipun makarya sampun mesthi ningali bendha-bendha [[langit]] kanthi ngginakaken [[teleskop]], kanthi ngliwati jam-[[jam]] dalu ingkang peteng kanggé ningali objèk ing langit, déné astronpm profésional ingkang sampun modhèrn arang ngginakaken [[lensa]] [[mripat]] ingkang langkung ageng saking teleskop. Cara punika boten dipuntindakaken amargi padatanipun para astronom profésional modhèrn punika langkung asring ngginakaken ''charge coupled device'', inggih punika satunggaling [[kamera]] kanggé ngrekam laladan objèk, panjangipun objèk, lan lebetipun objèk, saéngga gambar ingkang dipunasilaken saged langkung sènsitip kanggé dipundamel amargi [[cahya]]nipun saged dipuntambah teras saking wekdal satunggal tumuju wekdal sanèsipun. Sadèrèngipun wonten CCD, pelat [[fotografi]] inggih punika minangka salah satunggaling métodhe ummum kanggé ngamati objèk-objèk langit kasebat. Astronom modhèrn namung nelasaken wekdal ingkang langkung sekedhiksakedhik kanggé ngamati kanthi teleskop, inggih kirang langkung namung pinten-pinten peken saben taunipun kanggé ngamati objèk, lan ing tirahan wekdalipun para astronom ngirangi dhata (ngéwahi dhata saking dhata mentah gambar ingkang lajeng dipunprosès) lajeng nganalisis dhata kasebutmau.
 
==Cathetan suku==
348.872

besutan