Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

Gedhéné ora owah, 1 taun kepungkur
→‎top: ganti isi, replaced: sing → kang (2)
[[Gambar:Atjeh Overgave Januari 1903.jpg|thumb|250px|Kolonialisme]]
'''Kolonialisme''' ya iku pangembangan kekuasaan ing nagara.<ref name="internet 1">[http://www.republika.co.id/berita/dunia-islam/islam-mancanagara/12/05/25/m4kucz-islamofobia-bentuk-kolonialisme-as-dan-sekuthu:Pengertian Kolonialisme](diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)</ref> Kekuasaan iki ana loro ya iku manungsa lan wewengkon. Sing njurung kolonialisme duwé panyaruwé ya iku hukum kolonial gawé untung nagara singkang dikolonialèkaké kanthi ngembangaké infrastruktur ékonomi lan pulitik singkang dibutuhaké kanggo majukaké, lan dhémokrasi.<ref name="internet 2">[http://www.freewebs.com/rinanditya/konsepkolonialismedkk.htm freewebs.com:Kolonialisme](diunduh pada hari Selasa tanggal 5 Juni 2012 pukul 15.33)</ref> Dhèwèké ngrujuaké ing sisa koloni, kaya [[Amérika Sarékat]], [[Australia]], [[Selandia Baru]], [[Hong Kong]], lan [[Singapura]] dadi tuladha suksès sawisé kolonialismé.<ref name="internet 2"/>
 
== Cathetan ==
347.212

besutan