Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

6 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
Éropah using AWB
'''Balkan''' inggih punika nami sajarah lan nami geografis kanggé nedahaken satunggiling [[subregion|tlatah]] ing [[ÉropahhhÉropah Kidul-wétan]]. Tlatah punika wiyaripun antawis 550,000 km² kanthi padunung kinten-kinten of 55 yuta. Nami saking basa [[Greek language|Yunani]] kanggé tlatah ''Semenanjung Balkan '' inggih punika Semenanjung [[Haemus]] (Χερσόνησος του Αίμου, ''Chersónisos tou Aímou''). Tlatah punika mendhet nami saking [[Gunung Balkan]] ingkang mujur saking [[Bulgaria]] tengah dumugi tlatah [[Serbia]] wétan.
[[Gambar:Balkan peninsula line.jpg|thumb|right|Garis saking titik paling lèr Adriatic dumugi titik paling lèr Seganten Cemeng ( [[Black Sea]] )]]
[[Gambar:Balkans-ethnique.JPG|thumb|right|200px|Peta Etnik Balkan sebelum [[Perang Balkan I]].]]
* [[Makedonia]]
* [[Serbia]]
* [[Turki]], nanging namung [[Turki bagéan ÉropahhhÉropah]] (sacara tradisional dipun wastani [[Rumelia]] utawi [[Thrace]] wétan)
Sawetawis negari ingkang kala-kala ugi dipun lebetaken tlatah Balkan:
* [[Moldavia|Moldova]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
[[Kategori:Balkan| ]]
[[Kategori:Semenanjung ing ÉropahhhÉropah]]
[[Kategori:Geografi]]
 
62.793

besutan