Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

c
→‎Sajarah: éjaan using AWB
== Sajarah ==
[[Gambar:Chile signs UN Charter 1945.jpg|thumb|right|280px|Tapak asta [[Piagam PBB]] ing [[San Francisco]], [[1945]].]]
Minangka panerus saking organisasi [[Liga bangsa-bangsa]] (1919–1946), ingkang Amérika Sarékat mbotenboten ndhèrèk nggabung, PBB dipunadegaken ing taun 1945 kanggé njagi perdamaian internasional lan promosi kerjasama ngrampungi masalah ékonomi, sosial lan kamanungsan. Rencana kongkrit paling wiwitan bab organisasi donya énggal puniki saking prakarsa Départemen luar negeri AS ing taun 1939. [[Franklin D. Roosevelt]] ingkang sepindhahan munculaken istilah 'United Nations' minangka istilah kanggé njlèntrèhaken negari-negari sekutu salebeting Perang Donya II.
Istilah punika sacara resmi dipunanggé ing tanggal 1 Januari, 1942 nalika 26 pamaréntah napak-astani the [[Piagam Atlantik]] (Atlantic Charter), minangka janji badhé nerasaken upados perang.<ref>{{cite web |last=David |first=Wilton |title=United Nations |work=Etymologies & Word Origins: Letter U |publisher=WordOrigins.org |url=http://www.wordorigins.org/index.php/site/comments/united_nations/}}</ref> Ing tanggal 25 April 1945, Konferensi bangsa-bangsa bab organisasi internasional dipunwiwiti ing [[San Francisco, California|San Francisco]], dipunrawuhi dening 50 wakil pamaréntah lan sawetawis organisasi non pamaréntah (NGO) kanggé nyusun rancangan [[Piagam PBB]]. PBB dipunanggep resmi madeg ing tanggal 24 Oktober 1945 nalika ratifikasi Piagam déning lima anggota tetep Dewan Kaamanan PBB—[[Prancis]], [[Republik Rakyat Cina]], [[Uni Soviet]], [[Inggris]] lan [[Amérika Sarékat]]—lan déning mayoritas 46 panapak-asta sanèsipun. Patemon sepindhahan Sidang Umum PBB, kanthi wakil saking 51 negari, lan Dewan Kaamanan, dipunwontenaken ing [[Westminster Central Hall]] ing [[London]] ing wulan Januari 1946.<ref name=unmilestones>{{cite web |url=http://www.un.org/aboutun/milestones.htm |title=Milestones in United Nations History |publisher=Department of Public Information, United Nations |accessdate=17-07-2008}}</ref>
 
62.791

besutan